Composite repair

Bij Perspect Benelux leveren we oplossingen voor duurzame en effectieve composite reparaties die geschikt zijn voor diverse toepassingen en industrieën. Onze reparatiemethoden zijn snel, kosteneffectief en betrouwbaar, waardoor stilstandstijden aanzienlijk worden verminderd en de levensduur van uw apparatuur wordt verlengd.

Wanneer gebruik maken van composite repair?

Composite reparaties zijn ideaal voor situaties waar conventionele reparatiemethoden tekortschieten. Of het nu gaat om de herstelling van beschadigde leidingen, het opvullen van erosie- en corrosieschade, of het versterken van structurele elementen, de veelzijdigheid van composietmaterialen biedt tal van voordelen.

Industrieën waar onze composite reparatiemethodes van grote waarde zijn, omvatten onder andere:

 • Olie en gas: reparatie van leidingen, tanks en offshore-structuren
 • Maritieme sector: herstel van scheepsrompen en dek-structuren
 • Petrochemische industrie: afdichting en versterken van reactoren en warmtewisselaars
 • Energie: onderhoud en versterken van windturbines en energiecentrales
 • Transport: reparatie van voertuigen en spoorwegmateriaal

Belzona voor composite repair

Onze gespecialiseerde oplossingen voor composite repair maken van gebruik van onze hoogwaardige Belzona producten. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden. Voor het uitvoeren van composite repair is het altijd belangrijk eerst  contact op te nemen met onze specialisten. Zo weet u zeker dat u het juiste product gebruikt.

belzona 1111
Belzona 1111: Geschikt voor algemene metaalreparaties en oppervlakteherstel
Belzona 1321 keramisch gevulde epoxy coating
Belzona 1321: Biedt uitstekende bescherming tegen erosie en corrosie in vloeistofomgevingen
belzona 1341 supermetalglide
Belzona 1341: Ideaal voor het verminderen vna wrijving en het verbeteren van de pomp efficiëntie.

Composite wrap pipe repair met Belzona Superwrap II

Een van onze meest geavanceerde oplossingen is de composite wrap pipe repair met Belzona Superwrwap II. Dit systeem is specifiek ontworpen voor het herstellen van de sterkte van gecodeerde, verwakte en doorboorde pijpen en tankwanden. Enkele kenmerken van de Belzona Superwrap II zijn:

 • Hoogwaarde sterkte én duurzaamheid: Met Belzons Superwrap II wordt een nieuwe generatie reparatieoplossingen geboden, waarmee de oorspronkelijke sterkte van het materiaal wordt hersteld.
 • ISO/ASME compliant: Onze Superwrap II voldoet aan internationale normen, wat ervoor zorgt dat de reparaties betrouwbaar én langdurig zijn. Hierdoor bespaart u veel kosten.
 • Veelzijdige toepassing: Ideaal voor gebruik in olie- en gas industrie, maritieme sector, energiecentrales en andere veeleisende omgevingen waar corrosie en structurele degradatie een probleem vormen.

Belzona Superwrap II kan worden gebruikt in verschillende toepassingen waaronder:

 • Leidingreparaties: Herstel van beschadigde leidingen, inclusief het verhelpen van corrosie, gaten en structurele verzwakking.
 • Tanks en vaten: Reparatie van tankwanden en vaten die zijn aangetast door erosie en corrosie.
 • Pompen en apparatuur: versterking en bescherming van pompwanden en ander zwaarbelast industrieel materiaal.

Case: Wrapping warm water tank

Superwrap II training van Perspect Benelux

Bij Perspect Benelux bieden we gespecialiseerde training aan voor het correcte gebruik van Belzona Superwrap II. Deze Superwrap II training is noodzakelijk omdat alleen gecertificeerde personen bevoegd zijn om de Superwrap II aan te brengen. Ons trainingscentrum, één van de vijf Belzona Superwrap II trainingscentra in Europa, stelt deelnemers in staat om de vaardigheden en kennis te verwerven die nodig zijn voor het uitvoeren van hoogwaardige en duurzame composite reparaties.

De training omvat hands-on oefeningen en gedetailleerde theoretische sessies over de toepassing, voordelen en onderhoud van Belzona SuperWrap II. Deze certificering is een bewijs van bekwaamheid en zorgt ervoor dat uw reparaties voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en efficiëntie.

Technisch advies nodig? Perspect Benelux staat voor u klaar!

Bent u geïnteresseerd in onze composite repair oplossingen? Neem vandaag nog contact op met Perspect Benelux om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met uw reparatie- en onderhoudsuitdagingen. Bel ons op 078 303 19 20 stuur een e-mail naar info@belzona.nl  Laat ons samen werken aan het verlengen van de levensduur van uw apparatuur en het minimaliseren van onverwachte stilstanden.


Maak de overstap naar betrouwbare en efficiënte composite reparaties met Perspect Benelux en ervaar de voordelen van onze hoogwaardige Belzona producten. Tevens bieden wij spoedlevering aan in noodgevallen.